29 Kasım 2015 Pazar

Osmanlı Stili Ev Dekorasyonu ve Şark Köşesi


Beş yüz yılı aşkın Osmanlı kültürünün, kendine özgü, kadim ve ihtişamlı bir yapısı vardır. Bu ihtişam el emeği göz nuru mobilya ve aksesuar tasarımlarına yansımaktadır. Ev dekorasyonunda farklı, farklı olduğu kadar da Türk ve Osmanlı ev dekorasyon tarzının izlerini taşımak isteyenler, günümüz ev biçimlerine göre de tasarlanıp uyarlanabilen Osmanlı stili şark köşesi, şark divanları, avangarde tarz yatak odaları, yemek masaları, dresuarlar, televizyon üniteleri, vitrinler, çalışma masaları ve mutfak mobilyalarını tercih edebilirler.
Şark Köşesi


Geleneksek Türk ve Osmanlı ahşap oyma el işçiliğinin yemek, misafir, oturma ve yatak odaları mobilyalarında kullanılarak tasarlanan şark işi mobilyalar, işlevselliğiyle ev içi yaşamına kolaylık sağlarken, görünümleriyle de ev görünümüne geleneksel, avangarde ve görkemli bir hava katmaktadır.




Ev dekorasyonunda özellikle misafir ve oturma odaları için tercih edilen şark köşesi ve şark divanları, ev dekorasyonunu yaptıran kişinin zevkine ve tercihine göre sandıklı da tasarlanabilmektedir. Zira şark divanları, sandıkları sayesinde ev için büyük bir avantajdır. Hem yerden tasarruf sağlaması hem de ayrı bir yer kaplamadan saklama alanı sunması açısından sandıklı şark köşesi ve şark divanları, dekorasyonu yapılacak olan oturma ya da misafir odası küçük olsa bile kullanılabilmekte ve bulunduğu alanda Osmanlı esintilerini yansıtabilmektedir.

Osmanlı stili şark köşesi ve şark divanlarının tasarımında ,geleneksel ahşap el işçiliği, sedef kakma, mermer, çini, pirinç gibi malzemeler de yine dekorasyonu yaptıran kişinin zevkine göre kullanılabilmektedir. Ayrıca şark divanları ve şark köşelerinin oturma minderlerinde Osmanlı geleneksel motiflerini taşıyan ya da düz renkli kadife ya da goblen kumaşlar kullanılabilmekte, süslemelerine de püslüller, topuzlar eklenebilmektedir.Şark köşeleri ve şark divanlarının bir başka özelliği de yapımında doğal ahşap ve ağaç malzemelerin kullanılmasıdır. Zira bu sayede ev içinde sağlıklı materyaller kullanılarak yaşayacak kişilerin daha doğal bir hava solumaları sağlanmakta ve dekorasyona da naturel bir görüntü katmaktadır.

Osmanlı tarzı bir ev dekorasyonunda tamamlayıcı ürünler olarak, el işçiliği ve Osmanlı el sanatları motiflerini taşıyan halılar, perdeler, minderler tercih edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder